5 stilsikre tips til deg med tørt og slitt hår
2024-02-22
Har du problemer med tørt, slitt og skadet hår? Vi er her for å hjelpe. Utforsk fem eksperttips og de vanligste årsakene til hårproblemet ditt.

Varmestylingverktøy, klima og kjemiske behandlinger er noen av de mange årsakene som kan gjøre håret tørt, skadet og livløst. Vi hjelper deg med å navigere gjennom alle spørsmålene og hvordan du effektivt kan håndtere dem.

Slik kan du forhindre håravfall

Håravfall er et vanlig fenomen som mange støter på i løpet av livet. En viss mengde håravfall er normalt og er en del av den naturlige hårsyklusen. En gjennomsnittlig person mister mellom 50 og 100 hårstrå hver dag. Dette er fordi håret går gjennom forskjellige faser:

Vekstfasen: Nye hårstrå dannes og vokser.
Overgangsfasen: Håret slutter å vokse og forbereder seg på hvile.
Hvilefasen: 10 % av håret er i hvile og løsner deretter helt naturlig.

Når håret når slutten av livssyklusen, faller det naturlig av for å gjøre plass til nye hårstrå. Hvis hårtapet er større enn det som er vanlig, kan det skyldes ulike faktorer, alt fra medisiner, kosthold, genetiske disposisjoner, hormonelle forandringer og skadet hår. Genesis-serien fra Kérastase tilbyr en innovativ kombinasjon av kraftige ingredienser som aminexil, edelweiss-stamceller og ingefærrot, som ikke bare styrker hårfibrene, men også svake hårrøtter.Slik reparerer du skadet hår og bevarer fargen

Det er flere faktorer som kan bidra til tørt og skadet hår. Her er 5 av de vanligste.

1. Kjemiske behandlinger
Hyppig bruk av hårfarge, bleking og permanentbehandlinger kan forårsake skade på håret over tid.

2. Varmebehandlinger
Bruk av varmeverktøy som rettetang, krølltang og hårføner uten varmebeskyttende produkter kan forårsake skade på håret.

3. Hårtilbehør
Hvis du bruker hårspenner og annet hårtilbehør som sitter for stramt, kan også dette skade håret og resultere i at håret brekkes av.

4. Miljømessige faktorer
Eksponering for solens UV-stråler, saltvann, klorvann eller luftforurensning kan gjøre håret tørt og skjørt.

5. Hårpleie
Akkurat som huden, bør du velge riktig produkt i henhold til hårtypen din. Her kan frisøren din bidra med mange gode tips.

Opplever du at håret ditt allerede føles tørt og skadet? Redkens ABC-serie styrker svake svovelbindinger i håret ved hjelp av blant annet sitronsyre, samtidig som den hjelper håret med å bevare sin gylne farge. Perfekt for deg som ønsker et raskt og pleiende resultat.Slik gjenoppretter du hårets struktur og styrke

Når håret blir skadet, endres dets molekylære struktur, som består av peptider. Håret blir skjørt, mer elastisk og mister sin vitalitet. Dessverre er de fleste peptider for store til å trenge effektivt inn i fibrene, men fortvil ikke. Absolut Repair Molecular-serien fra L'Oréal Professionnel er løsningen på problemet. Ved å bryte ned peptidene og injisere komponentene deres separat i hårfiberen, kommer produktet lenger ned enn vanlige reparerende masker, for å gjenoppbygge hårets molekylære struktur. Serien som består av tre trinn – sjampo, serum og maske – er faktisk inspirert av hudpleieserum. Serum er det trinnet i rutinen som pleier i dybden. Resultatet? Du sitter igjen med et fyldig hår med fortryllende glød.Matrix Miracle Creator – Forkort rutinen med hele 20 trinn

Et must-have i beauty-skapet? Matrix Miracle Creator er en leave-in-spray som tilbyr hele 20 (!) fordeler, som inkluderer å rede ut håret, beskytte det mot varme, forberede håret på stylingprodukter, tilføre glans, redusere statisk elektrisitet og forkorte tørketiden – listen er lang. Perfekt for deg som ønsker en lett og pleiende rutine som gir håret glans og motvirker brukne hårstrå. Spray produktet i håndkletørket hår, børst gjennom og style det deretter som vanlig.

Nedenfor finner du flere gode favoritter for skadet hår.
Great Deal
347 kr Veil. pris 465 kr (-25%)
Great Deal
231 kr Veil. pris 245 kr
Great Deal
415 kr Veil. pris 495 kr (-16%)
Great Deal
315 kr Veil. pris 435 kr (-28%)
Great Deal
300 ml 500 ml
L'Oréal Professionnel
305 kr Veil. pris 400 kr (-24%)
Great Deal
286 kr Veil. pris 385 kr (-26%)
Great Deal
638 kr Veil. pris 745 kr (-14%)
Great Deal
394 kr Veil. pris 555 kr (-29%)
Great Deal
589 kr Veil. pris 695 kr (-15%)
Great Deal
385 kr Veil. pris 505 kr (-24%)
Great Deal
589 kr Veil. pris 695 kr (-15%)

Produkter fra artikkel