Alt du trenger å vite om kollagen i hudpleie
2024-01-10
Kollagen er et av skjønnhetsverdens mest omtalte stoffer, spesielt når det kommer til å bekjempe aldringstegn. Kollagen er det strukturelle proteinet som gir fasthet, elastisitet og styrke til hud, hår, negler, bein og bindevev. Rundt tjueårsalderen begynner kroppens naturlige produksjon av kollagen gradvis å avta, og eksterne faktorer som UV-eksponering, miljøforurensninger og stress kan fremskynde kollagennedbrytningen ytterligere.

Selv om det foreløpig er umulig å stoppe den naturlige nedbrytningen av kollagen fullstendig, kan vi bremse fremkomsten av aldringstegn med riktig type hudpleie. Vi guider deg til favorittene fra Dermalogica som effektivt bremser hudens aldringsprosess.Fordi kollagenmolekylene er for store til å trenge gjennom huden, kan vi foreløpig ikke tilføre kollagen eller øke mengden kollagen som produseres i huden ved hjelp av hudpleie. Vi kan derimot hjelpe huden med å bevare det kollagenet som produseres, og det er her Dermalogicas nye Pro-Collagen Banking Serum kommer inn.

Dette serumet er spesielt utviklet for å effektivt motvirke kollagentap forårsaket av både miljøfaktorer og alder. Formulert med et kraftig Pro-Collagen Preservation Complex bestående av kollagen-aminosyrer, Carnosine Dipeptide og antioksidanter, beskytter Pro-Collagen Banking Serum huden mot frie radikaler som bryter ned kollagenet. Næringsgivende ingredienser som Jojoba Ester og polyglutaminsyre øker hudens fuktighetsbarriere for en mer spenstig hud.

Kompletter serumet med en vanlig hudpleierutine for å gi det og huden din de beste forutsetningene. Nedenfor har vi laget en universell hudpleierutine med favoritter fra Dermalogica som passer for alle som ønsker å jobbe med aldringstegnene sine, uansett hudtype."Trinn 1: Rens

En grundig rens er avgjørende for hudens velvære, uavhengig av alder og hudtype. Dermalogica Special Cleansing Gel renser huden skånsomt og effektivt, og passer for alle hudtyper.

Trinn 2: Eksfoliering

Når vi eksfolierer huden, fjernes døde hudceller fra hudoverflaten. Dette motvirker matthet og gir etterfølgende hudpleie de beste forutsetningene for å virke dypt i huden. Dermalogica Daily Microfoliant er et effektivt eksfolierende pulver som, takket være beroligende ingredienser, er skånsomt nok til daglig bruk."Trinn 3: Serum

Serum anses ofte som det mest potente og resultatgivende produktet i hudpleierutinen, da det vanligvis trekker dypere ned i huden enn for eksempel fuktighetskremer. Påfør 2–3 dråper Pro-Collagen Banking Serum på ren, tørr hud og la det synke inn før du går videre til neste trinn. Bruk morgen og/eller kveld."Trinn 4: Fuktighetskrem og solkrem

Soleksponering er en av de mest skadelige ytre faktorene for aldringstegn i huden. Derfor er daglig bruk av solkrem avgjørende for å bekjempe disse. For å fylle ut rynker og fine linjer, uansett om de er forårsaket av alder eller er såkalte tørrhetsrynker, trengs også fuktighet og næring.

Dermalogica Prisma Protect SPF30 gir langvarig, dyp fuktighet samtidig som den beskytter mot UV-stråling og frie radikaler. Den gir også huden en fantastisk glow takket være lysaktiverte ingredienser. Vil du ha en dagkrem som i tillegg til fuktighetsgivende ingredienser og solbeskyttelse også aktivt motvirker aldring, er Dermalogica Dynamic Skin Recovery produktet for deg. Denne multifunksjonelle dagkremen stimulerer kollagensyntesen, styrker hudens antioksidantbeskyttelse mot frie radikaler og forbedrer hudens elastisitet og glød.

Vil du se mer? Oppdag alt i Dermalogicas effektive sortiment her.
Great Deal
Great Deal
Selling fast
250ml 500ml
Dermalogica
153 kr
Great Deal
75g 13g
Dermalogica
219 kr
Great Deal
839 kr

Produkter fra artikkel