Alt om solkrem og SPF – hudterapeutens beste tips
2023-05-17

Uansett om du satser på en enkel hudpleierutine eller 13 trinn à la K-beauty, er det ett trinn du aldri bør hoppe over – solkremen.

Vi vet alle at UV-stråling kan være farlig for huden, men visste du at solen også er hovedårsaken til at huden aldres for tidlig? Rynker, slapphet og pigmenteringer er i stor grad forårsaket av solskader.

Men hvordan bruker du egentlig solkrem på beste måte? Og hvordan finner du rett formel for din hudtype? Vår ekspert og hudterapeut Mollie guider deg rett i SPF-jungelen.Hva bør jeg tenke på når jeg velger solkrem basert på min hudtype?

– Man pleier generelt å si at en fysikalsk solkrem passer ekstra bra for sensitiv hud. Hvis du har fet eller kombinert hud, og ønsker en formel som er så lett som mulig, kan en kjemisk solkrem fungere bra. I dag har imidlertid utviklingen av solkrem kommet så langt at både fysikalske og kjemiske solkremer passer for alle hudtyper.

Dermalogica Invisible Physical Defense SPF 30 er et eksempel på en fysikalsk solkrem med ultratransparent sinkoksid som føles vektløs på huden. Perfekt for alle hudtyper. Den gir bred beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling, samtidig som den gir huden fuktighet med hyaluronsyre.Foundationen min har SPF – holder det?

– Nei, vi anbefaler at du alltid bruker et SPF-produkt i sommermånedene. Du har sjelden på nok foundation for å få tilstrekkelig beskyttelse. Det er imidlertid smart å påføre et sminkeprodukt som inneholder SPF på toppen av solkremen for å øke beskyttelsen.

Klairs All Day Airy Sunscreen med SPF 50+ gir huden din fuktighet og beskytter mot skadelig UV-stråling uten å etterlate en hvit hinne. Den forfriskende formelen føles ikke fet på huden og er ideell å bruke under sminke.

Trenger jeg solkrem hvis jeg holder meg i skyggen?

– Ja! Du utsettes for opptil halvparten av solens UV-stråling fordi himmelen sprer solstrålene, som treffer oss indirekte. UV-stråling trenger også gjennom skyer, glass og vann.

Beauty of Joseon Relief Sun SPF50+ PA++++ Rice + Probiotics har raskt blitt en favoritt både hos oss på kontoret og hos kundene våre. Den lette formelen gir fuktighet som en fuktighetskrem med 30 % risekstrakt, som i kombinasjon med fermenterte kornekstrakter også gir næring til huden.Trenger jeg solkrem hvis huden min er melaninrik eller solbrun?

– Ja, hudens naturlige beskyttelse mot solen beskytter ikke tilstrekkelig. Alle hudtoner trenger solkrem for å forhindre hudsykdommer og for tidlig aldring.

Et tips er å satse på en solkrem som også har hudpleiende egenskaper. Dr Ceuracle Cica Regen Vegan Sun med SPF 50 fungerer som solkrem, serum og fuktighetskrem. Den lette formelen smelter raskt inn i huden og gir naturlig glow.


Kan jeg redde huden hvis jeg har blitt solbrent?

– Påfør en avkjølende aftersun hvis du har brent deg i solen, det hjelper med å reparere huden og virker betennelsesdempende. Sørg også for å gi fuktighet til huden og unngå solen de neste dagene.

Len deg tilbake og nyt solen på en trygg måte. Her finner du alle solkremene våre.

-20%
Selling fast
279 kr Vanlig pris 349 kr (-20%)
Great Deal
289 kr Veil. pris 378 kr (-24%)
Selling fast
50 ml 10 ml

Produkter fra artikkel