Glazed eller Cloudy skin – Slik lager du den perfekte finishen
2023-06-28

Glazed, glass, dewy eller glowy skin – kjært barn har mange navn. De siste årene har vi glow fått en skikkelig oppsving når det kommer til både sminke og hudpleie. Men nå har det dukket opp en verdig utfordrer for tittelen som neste sminketrend, nemlig den såkalte Cloud Skin-looken. Vi har sett på forskjellene mellom de to trendene, og hvordan du best gjør dem.

@bangerhead.com Let your skin shine bright like a glazed donut 🍩 by focusing on a makeup routine that enhances luminosity, and delivers a fresh and dewy finish✨ Right now we have Makeup Days at Bangerhead with up 25% off on selected brands! Find your new makeup routine at Bangerhead.com✨ #bangerhead #makeup #glazedskin #glazedmakeup #lhcosmetics #bareminerals #urbandecay #hourglasscosmetics #sensaimakeup #iliabeauty ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Hva er Glazed Skin?

Glazed (Donut) Skin er omtrent hva det høres ut som, et resultat med mye glow. Vi ønsker å oppnå den friske og skinnende looken uten å se oljete ut, akkurat som en glinsende smultring. Glow er fokuset under sminkingen, i tillegg til å maksimere fuktigheten i hudpleierutinen.

Slik får du til Glazed Skin
Trinn 1: Start med en glødgivende primer for at sminken skal sitte på gjennom dagen, men også for å bygge opp glow fra start. Shaping Light fra LH Cosmetics er en glødgivende highlighter som også fungerer perfekt som primer.

Trinn 2: En lett base med tinted moisturizer, f.eks. den klassiske Complexion Rescue Tinted Moisturizer SPF 30 fra BareMinerals eller lignende, passer perfekt her. Alternativt bare en lettere concealer for å korrigere de områdene som trenger det.

Trinn 3: Rouge og bronzer i kremform for et kremig resultat med glow. Multi-Stick All Of Me fra ILIA og On The Glow Bronze fra PIXI har ingredienser som gir dette og smelter sammen i en myk, kremig konsistens som lett trenger inn i huden.

Trinn 4: Avslutt med Urban Decay All Nighter Glow Setting Spray for et siste glow-preg.

Tips til alle med tørr hud: Tørr hud er matt hud, så start med eksfoliering for å fjerne døde og matte hudceller. Er du tørr og tåler mye, kan du bruke en grovere peeling for å få i gang gløden, for eksempel Instytutums Triple-Action Resurfacing Peel. Er du derimot tørr og sensitiv, passer en snillere enzympeeling bedre, for eksempel Mandelic Acid 5% Skin Prep Water fra By Wishtrend.

@bangerhead.com Let's take a closer look at another trend: ☁️Cloud skin makeup☁️, described as a real-life filter with a smooth, blurred, and matte finish! To achieve this, we aim to create a matte finish in the middle of the face and add a subtle glow to the sides! ☁️✨ Shop all products and discover more new makeup favorites at Bangerhead.com! 💜 #bangerhead #makeup #cloudskin #cloudskinmakeup #cloudskintutorial #softmattemakeup #clinique #itcosmetics #lauramercier #iliabeauty #urbandecay ♬ original sound - vibey music 🎶 🕺 🪩

Hva er Cloud Skin?

Cloud Skin beskrives som facetune fikset med sminke. Rett og slett et litt mattere, mer uskarpt og mykere resultat med mindre glød (men absolutt ikke helt matt à la 2014-trenden). For optimal Cloud-hudlook ønsker vi matt i midten og glød på sidene av ansiktet.

Slik får du til Cloud Skin:
Trinn 1: Start med en primer som jobber mer utjevnende – ikke nødvendigvis mattende, men heller ikke glødgivende. Vi anbefaler Cliniques Even Better Pore Minimizer som umiddelbart toner ned porene og reduserer mengden talg. Det gir en filtrert, nærmest poreløs look.

Trinn 2: Her handler det mye om smakspreferanser, men lag likevel en base som ikke er helt dekkende. Heller en lettere variant som kan bygges opp og ikke er helt «glowy» eller helt matt. CC + Cream SPF50 fra IT Cosmetics fungerer bra for de områdene som trenger litt ekstra dekning.

Trinn 3: Også her er det bedre med en kremig rouge enn en bronzer i pudderform. Du kan gjerne bruke litt ekstra pudderrouge. Laura Mercier Blush Color Infusion er en silkemyk rouge som kan bygges opp og smelter lett inn i huden.

Trinn 4: Avslutt med Urban Decay All Nighter Setting Spray.
Tips for å ikke se for matt/kakete ut: Sørg for å hydrere og mykgjøre huden ordentlig under hudpleierutinen. Arbeid i lag med fuktighet eller serum basert på hudtilstanden din. Bruk toner (ansiktsvann) i stedet for essence for å unngå en for dewy look, som vanligvis er resultatet av flere lag med essence. Supple Preparation Unscented Toner fra Klairs er en lett, fuktighetsgivende toner som fjerner smuss og talg, og er perfekt for å jobbe i lag.

Great Deal
269 kr Veil. pris 298 kr (-10%)
Great Deal
118ml
319 kr Veil. pris 434 kr (-26%)
Great Deal
177 kr Veil. pris 215 kr (-18%)
Instytutum
Midlertidig utsolgt
859 kr
Great Deal
LH cosmetics
224 kr Veil. pris 299 kr (-25%)
Laura Mercier
430 kr
Great Deal
Selling fast
118ml 30ml
150 kr Veil. pris 210 kr (-29%)
Great Deal
Selling fast
Softglow Warmglow
210 kr Veil. pris 278 kr (-24%)
275 kr Veil. pris 278 kr
Great Deal
Selling fast
IT Cosmetics
347 kr Veil. pris 479 kr (-28%)

Produkter fra artikkel