Derfor bør du bruke retinol i kveldsrutinen
2023-12-07
Retinol er en av de mest populære ingrediensene når det kommer til å motvirke aldringstegn i huden, og det med all rett. Ettersom det er en kraftig, aktiv ingrediens, må vi imidlertid være grundige når vi bygger hudpleierutinen, slik at vi unngår eventuell irritasjon. Våre beste tips er å gradvis venne seg til ingrediensen, bruke produkter med lavere retinolinnhold og å bruke produkter fra samme merke for å sikre at de fungerer sammen.

Vi har satt sammen en kveldsrutine fra SkinCeuticals som er perfekt for de som er nye med retinol, som også kan tilpasses mer erfarne brukere.Trinn 1: Resveratrol B E

Dette effektive nattserumet er det første hudpleietrinnet etter rens. Stjerneingrediensen resveratrol er en kraftig antioksidant som har vist seg å redusere forekomsten av aldringstegn ved å fungere som et skjold mot skadelige frie radikaler. Resveratrol kan dermed bremse fremkomsten av aldringstegn ved å beskytte huden. Det fungerer dermed som et utmerket supplement til retinol, som i tillegg til å være forebyggende også virker på aldringstegn som allerede finnes. I SkinCeuticals Resveratrol B E virker resveratrol sammen med antioksidantene baicalin og alfa-tokoferol (vitamin E) for ekstra effekt. Resultatet er en mer motstandsdyktig og spenstig hud med forbedret glød.

Slik gjør du: Klapp 1–2 dråper i ansikt, hals og dekolletasje.Trinn 2: Retinol 0.3

I det andre trinnet er det på tide å introdusere retinol. Denne aktive ingrediensen brukes til å fremme cellefornyelse og redusere fine linjer, rynker og pigmentflekker. SkinCeuticals Retinol 0.3 inneholder 0,3 % innkapslet retinol kombinert med et beroligende kompleks av bisabolol og boswellia serrata som beroliger, hydrerer og desinfiserer huden.

Slik gjør du: Påfør en ertestor mengde på tørr og ren hud, kun om kvelden. Unngå øyeområdet og la produktet synke ordentlig inn før du fortsetter med rutinen.

Tips: Start med å bruke produktet en eller to ganger i uken, og øk frekvensen gradvis etter hva huden tåler. I begynnelsen kan huden reagere i form av tørre partier og flekker, noe som er normalt når cellefornyelsen får en boost. Hvis tilstanden fortsetter eller forverres, kan det være lurt å redusere bruken eller bytte til et lavere retinolinnhold.Trinn 3: A.G.E. Eye Complex

Denne intensive øyekremen er designet for å forhindre og redusere aldringstegn i den fine, tynne huden rundt øynene. I kremen virker proxylane (sukkerprotein), et kompleks av flavonoider og synergistiske peptider og antioksidantrikt blåbærekstrakt for å gjøre huden mer motstandsdyktig, redusere synligheten av mørke ringer og poser under øynene, og forhindre og korrigere synligheten av fine linjer og rynker rundt øynene.

Slik gjør du: Påfør en liten mengde A.G.E. Eye Complex langs den naturlige konturen av kinnbeina og brynbeina. Påfør ikke direkte på øyelokket.Trinn 4: Triple Lipid Restore 2:4:2

Avslutt kveldsrutinen med denne herlige ansiktskremen. Triple Lipid Restore 2:4:2 inneholder en høy konsentrasjon av lipider: 2 % rene ceramider, 4 % naturlig kolesterol og 2 % omega-fettsyrer som stimulerer lipidfornyelsen, gir næring og fuktighet til tørr hud, reduserer synligheten av fine linjer og rynker og gir en fantastisk glød.

Lipidene jobber for å holde hudens ytre beskyttelsesbarriere sunn. De kan ikke løses opp i vann og fungerer derfor som et beskyttende lag som bevarer fuktigheten inne i huden og holder skadelige partikler ute – med andre ord en perfekt avslutning på hudpleierutinen. I tillegg til disse lipidene inneholder kremen også en blanding av essensielle oljer som virker beroligende og avkjølende på huden.

Slik gjør du: Fordel en liten mengde krem ​i hånden og varm den mellom fingertuppene for å smelte kremen. Klapp forsiktig inn i ansikt, hals og dekolletasje.

Ute etter en mer effektiv og resultatgivende hudpleie fra SkinCeuticals? Sjekk ut sortimentet her.
Gave
1 630 kr
Gave
SkinCeuticals
940 kr
Gave
SkinCeuticals
1 720 kr

Produkter fra artikkel