Guide: Velg riktig syre for hudens unike behov
2024-01-15
Syrer regnes ofte for å være noen av hudpleiens mest effektive og resultatgivende ingredienser. Syrene gir i seg merkbare resultater ved å eksfoliere huden, men de gir også bedre forutsetninger for at andre produkter og ingredienser skal trekke inn og virke effektivt i huden. Vi går gjennom tre av hudpleiens mest populære syrer, hvem de passer for og hvilke resultater de gir.Tryll bort urenheter med salisylsyre

Salisylsyre, også kalt BHA-syre, er en skånsom eksfoliant som virker både på hudoverflaten og dypt inne i porene. Den er mest kjent for sin evne til å håndtere aknerelaterte hudproblemer, men utover det, tilbyr den mange andre egenskaper som alle hudtyper kan dra nytte av. Ved å eksfoliere oppbyggingen av døde hudceller på hudoverflaten, hjelper den blant annet med å redusere forekomsten av matte, ujevne hudtoner og andre synlige aldringstegn.

Vi liker salisylsyre fordi den ...
 - renser effektivt dypt nede i porene
 - balanserer talgproduksjonen
 - virker betennelsesdempende
 - forebygger akne

Salisylsyre er hovedsakelig egnet for fet eller kombinert hud med mye tettheter og urenheter. Passer også for deg som lider av akne og betennelser i huden.

Vi har mange favorittprodukter når det kommer til salisylsyre, men Murad Deep Relief Blemish Treatment er en som skiller seg ut i mengden. Dette serumet fungerer som en dermatologisk behandling på dype, ømme urenheter – vårt førstevalg når kvisene plutselig dukker opp. For å holde huden sunn over lang tid, foretrekker vi en balanserende toner. Da ønsker vi å slå et slag for vår egen By Bangerhead All Clear Clarifying 2% BHA Face Toner – effektiv og skånsom nok for daglig bruk.Maksimer gløden med storfavoritten glykolsyre

Glykolsyre er en effektiv AHA-syre som takket være sin lille molekylstørrelse kan virke i de dypere hudlagene. Glykolsyres hovedoppgave er å fjerne døde hudceller fra hudoverflaten, men den virker også på hudens fasthet og ulike aldringstegn ved å stimulere kollagenproduksjonen i det mellomste hudlaget. Ettersom glykolsyren virker i de forskjellige hudlagene, får du en mer strålende og jevn hud.

Vi liker glykolsyre fordi den ...
 - gir synlige resultater på kort tid
 - gir en fantastisk glow
 - stimulerer kollagenproduksjonen
 - virker på fine linjer og rynker

Glykolsyre passer i hovedsak deg med normal, kombinert eller fet hudtype, samt deg som ønsker å jobbe med akne, pigmentering, rynker, fine linjer, forstørrede porer eller solskadet hud.

En effektiv, men skånsom måte å introdusere glykolsyre i rutinen din på er å bruke produkter som ikke blir liggende på huden over en lengre tid. Exuviance Deep Clean AHA Cleanser er en rensegel som effektivt eksfolierer huden uten å irritere den.

For en sterkere effekt kan du i stedet velge produkter som får ligge lenger på huden. Omorovicza Acid Fix kombinerer effekten av AHA og BHA-syre for en merkbar forskjell i hudens klarhet og fasthet.Eksfolier sensitiv hud med mandelsyre

Mandelsyre er en skånsom AHA-syre med en større molekylstørrelse som ikke synker like raskt eller dypt ned i huden. Den er dermed mer skånsom enn for eksempel glykolsyre.

Mandelsyre brukes, som andre AHA-syrer, til å øke cellefornyelsen og for å løse opp døde hudceller fra hudoverflaten slik at ny, jevn hud kan komme frem. Takket være dens antibakterielle egenskaper er den også effektiv til å behandle akne eller andre hudskader. Økt cellefornyelse fører også til jevnere hud med mer glød, og redusert synlighet av pigmenteringer eller solskader.

Vi liker mandelsyre fordi den ...
 - gir effekt uten å irritere huden
 - er antibakteriell og kan behandle akne
 - løser opp døde hudceller
 - øker cellefornyelsen

Mandelsyre virker på alle hudtyper, men anbefales spesielt for deg med sensitiv hud som ønsker å jobbe mildt eksfolierende og glødgivende.

Allies Of Skin Mandelic Pigmentation Corrector Night Serum er et av favorittproduktene våre med mandelsyre. I dette effektive nattserumet kombineres ingrediensen med melkesyre, salisylsyre og fuktighetsgivende ingredienser for å garantere synlige resultater uten irritasjon. Den inneholder også bakuchiol, et veldig skånsomt alternativ til retinol, for å gi cellefornyelsesprosessen et skikkelig løft.
Great Deal
Omorovicza
210 kr Vanlig pris 210 kr
By Bangerhead
Midlertidig utsolgt
151 kr
Gave
330 kr Veil. pris 659 kr (-50%)

Produkter fra artikkel