Skinification of hair – trenden som tar hårpleie til et nytt nivå
2022-10-07
Vi begynner å bli vant med å snakke ingrediensspesifikt og resultatorientert når det kommer til hudpleie, men visste du at ingrediensfokus også kan benyttes på hårpleie? Ingredienser for hudpleie har lenge eksistert i hårpleieprodukter, men som en følge av Skinification-trenden har det blitt økt bevissthet rundt ingrediensenes spesifikke effekter på hår og hodebunn. Vi har satt sammen en liste over ingredienser som er gjengangere i hudpleierutinen, og som også fortjener å bli løftet frem innen hårpleie.Vitamin C

Effektene vitamin C har på håret er veldig lik effektene den har på huden. Vitamin C har en positiv effekt på kollagenproduksjonen, noe som hjelper med å styrke håret og fremme en sunn hodebunn. Ingrediensen er også kjent for å beskytte huden mot frie radikaler, som også gjelder når den påføres i hodebunnen. De glansgivende egenskapene til vitamin C er også merkbare i hårpleie. Dette gjør vitamin C til et perfekt valg for matt hår. R+Co Sun Catcher Power C Boosting Leave-In Conditioner er en balsam med vitamin C som styrker håret og gir en fin glans.
Glyserin

Glyserin er en stjerneingrediens vi drar nytte av i tørt klima. Den passer deg også med tørr hodebunn, eller som har hårtupper som føles tørre, krusete og slitte. Glyserin har en unik egenskap som gjør at den trekker fuktighet fra luften og tilfører det til håret, og dessuten bidrar til å låse inn fuktighet fra andre produkter. David Mallett Mask No. 2 Le Volume består i stor grad av glyserin, som bidrar til å redusere krus og gir fuktighet til håret uten å tynge det ned.
Niacinamid

Niacinamid er en vannløselig form for vitamin B3. Den har mange fordeler og passer alle hårtyper. Niacinamid hjelper håret med å holde på fuktigheten, samtidig som det bidrar til å regulere produksjonen av olje for en friskere og mer balansert hodebunn. Ingrediensen stimulerer sirkulasjonen i hodebunnen, noe som kan føre til lengre og sterkere hår. Den hjelper også håret med å gjenoppbygge keratin, som forbedrer strukturen til hår som har blitt fysisk/kjemisk skadet. Christophe Robin Purifying Mask With Thermal Mud er en rensende forbehandling for irritert hodebunn og tørre hårtupper. Det høye innholdet av niacinamid frisker opp hodebunnen og tilfører fuktighet til hårtuppene.
Salisylsyre

Hvis du har problemer med tørr og flassende hodebunn eller fett hår, kan salisylsyre bli den nye bestevennen din. Salisylsyre har nemlig vist seg å være en av de beste ingrediensene for å takle disse problemene, takket være eksfolierende og rensende egenskaper. Salisylsyre hjelper til med å fjerne overflødig olje fra hodebunnen, samtidig som den eksfolierer bort døde hudceller. Briogeo Scalp Revival MegaStrength+ Dandruff Relief Shampoo Charcoal + AHA/BHA inneholder flere aktive ingredienser, deriblant 3 % salisylsyre, som effektivt lindrer, renser og gjenoppretter tørr, irritert og flassende hodebunn.
TFC8

TFC8, eller Trigger Factor Complex, er Augustinus Baders patenterte teknologi som består av over 40 ingredienser og er inspirert av over 30 år med forskning, innovasjon og kliniske studier. TFC8 optimerer hårets mikromiljø, samtidig som det støtter cellefornyelse og naturlig hårvekst, for hår som føles friskere, sterkere, fyldigere og mer levende. Augustinus Bader The Scalp Treatment er et hodebunnsserum som bidrar til å redusere hårtap, stimulere hårvekst og forynge huden i hodebunnen.
Vitamin B5 (Panthenol)

Panthenol er en naturlig fuktighetsbevarende ingrediens som balanserer fuktighetsnivået, forbedrer fleksibiliteten, mykgjør og styrker håret. Panthenol trekker, på samme måte som glyserin, fuktighet fra omgivelsene og inn i håret. Panthenol fungerer på nesten alle hårtyper, men passer aller best for skadet, krusete eller teksturfylt hår, da det kan jevne ut defekter i hårstrået. Dr. Barbara Sturm Repair Hair Mask inneholder Pro-Vitamin B5 som jevner ut hårets ytre lag uten å tynge det .
Vitamin E

Vitamin E bidrar til å fremme en sunn hodebunn og stimulere hårvekst gjennom å blant annet øke blodtilførselen til hodebunnen, noe som kan hjelpe ved hårtap. Ingrediensen har også vist seg å gi ekstra glans og styrke til håret. OUAI Leave In Conditioner er en flerfunksjonsspray med vitamin E som mykgjør og retter ut. Den gjør håret skinnende og håndterbart, samtidig som den temmer statisk hår og gir næring til tørre tupper.
180 ml 50 ml
David Mallett
152 kr
Augustinus Bader
720 kr
-15%
324 kr Vanlig pris 381 kr (-15%)
Gave
140ml Travel (45ml)
168 kr
Dr. Barbara Sturm
790 kr
Great Deal
373 kr Veil. pris 458 kr (-19%)

Produkter fra artikkel