Våre frisører tipser – slik beskytter du håret om sommeren
2023-06-16

På samme måte som det er viktig å beskytte huden ekstra når solen titter frem, må vi også beskytte håret og hodebunnen. I dag finnes det alt fra leave-in til oljer med UV-beskyttelse for å redde sommerhåret. Spørsmålet er imidlertid hvordan og når disse skal brukes; Må vi for eksempel tenke på noe ekstra hvis vi liker å dykke hodet under vann når vi bader?

Vår frisør, Emma, deler sine beste tips for skinnende og sunt hår hele sommeren.Hvordan tar jeg best vare på håret mitt om sommeren?

– Bruk sjal, kaps eller lue for å beskytte hårfargen og hodebunnen. Husk imidlertid å være forsiktig når du bruker hodeplagg, og ta det av med jevne mellomrom for å la hodebunnen få puste.

For å unngå opphopning av skadelige metaller i håret, kan du bruke en sjampo som er spesielt tilpasset sol og bad, for eksempel Kérastase Soleil Bain Aprés Soleil Shampoo. Denne er beriket med kokosvann som skånsomt renser håret og fjerner alle spor av uttørkende klor, salt og sand.

Etter denne typen vask er det spesielt viktig å tilføre fuktighet til håret. En fuktighetsgivende favoritt hos oss er Urban Moisture Hydro-Nourishing fra Shu Uemura. Det er en fyldig innpakning som gjør håret mykt og smidig – perfekt etter en dyptrensende sjampo.Hva er det viktigste å tenke på gjennom sommeren?

– Både sol og bad tørker ut håret, derfor er det viktig å tilføre fuktighet etterpå. Det kan du enkelt gjøre ved hjelp av innpakninger og leave-in-produkter. By Bangerhead Beat the Heat Protection Mist er en fuktighetsgivende leave-in som inneholder både varme- og UV-beskyttelse, og er perfekt å ta med på stranden.


Er det noe spesielt jeg må tenke på om jeg bader mye og blir våt i håret?

– Det er viktig å jobbe forebyggende for oss som elsker å være i vannet. Bruk gjerne en leave-in-balsam med UV-beskyttelse før du går på stranden – ikke glem å smøre hodebunnen også. Sisley Protective Hair Fluid er en favoritt som både beskytter håret og hodebunnen. Påfør gjerne på nytt gjennom dagen. Har du tilgang til dusj, kan du skylle av håret etter å ha badet i bassenget eller havet.

Noen tips for å booste håret etter sommeren?

Det kan være lurt å rense håret grundig etter sommeren; Sjamponer i to omganger med en dyptrensende sjampo, f.eks. Olaplex 4C, for å fjerne mineraler, vann, klor og overflødig olje fra håret.

Håndkletørk håret forsiktig og påfør en fuktighetsgivende innpakning som får virke i 10–15 minutter. Skyll med kaldt vann og avslutt som vanlig med balsam. Hvis det fortsatt er sol ute, kan du påføre et leave-in-produkt og SPF etter dusjen. Etter sommeren kan det også være lurt å besøke frisøren for å friske opp håret litt ekstra og klippe bort eventuelle tørre hårtupper.

Great Deal
305 kr Veil. pris 360 kr (-15%)
Gave
879 kr Veil. pris 905 kr
Gave

Produkter fra artikkel