Våre hudterapeuter guider: Derfor er hudbarrieren viktig, og slik styrker du den
2023-01-13
Føles huden strammere og mer følsom enn vanlig? Da kan hudbarrieren være skadet. Du kan imidlertid være rolig. Hudterapeutene våre er her for å fortelle hvorfor hudbarrieren er viktig og hvordan du tar best mulig vare på den.Hva er hudbarrieren, og hvilke funksjoner har den?

Hudbarrieren er som et usynlig slør som beskytter huden. Den består av blant annet ceramider, fettsyrer og kolesterol, og har som funksjon å holde de ytre hudlagene intakte og hydrerte. Når hudbarrieren skades, vil disse beskyttende stoffene forsvinne. Dette gjør at fuktigheten i huden siver ut og at bakterier og urenheter lettere kommer inn i huden.Hvordan vet jeg om hudbarrieren min er skadet?

Rødhet, følsomhet og tørrhet er noen av de vanligste tegnene på en skadet hudbarriere. Hudens helingsprosess bremses, noe som gjør at kviser og urenheter lettere etterlater seg gjenstridige arr. En lett skadet hudbarriere kan gi mer sensitiv eller tørrere hud enn vanlig, mens en alvorlig skadet hudbarriere kan føre til akne, eksem eller psoriasis.

Hvordan kan jeg styrke hudbarrieren?

Grunnen til at hudbarrieren har blitt skadet er i de fleste tilfeller overdreven bruk av eksfolierende eller for sterke produkter, for eksempel syrer og retinol. For å få rask lindring kan du med fordel pause bruken av disse produktene. Når huden har hentet seg inn, kan du forsiktig fase dem inn i rutinen. Fyll heller på med ingredienser som huden trenger akkurat nå, som ceramider, glyserin, hyaluronsyre og niacinamid.Hudpleierutine for en sterkere hudbarriere

Bytt ut vanlig ansiktsvask med olje eller balsam. Vi liker Omorovicza Thermal Cleansing Balm, som i tillegg til å fjerne alle spor av sminke også avgifter huden samtidig som den inneholder barriereforsterkende kollagen.

Ved å bruke en fuktighetsgivende toner, for eksempel Klairs Supple Preparation Unscented Toner, fyller du opp fuktighetsdepotene og maksimerer effekten av påfølgende produkter. Fortsett med et serum med styrkende ingredienser, slik som CLE Serumide, som inneholder blant annet ceramider, niacinamid og allantoin.

En favoritt hos oss når det kommer til barriereforsterkende fuktighetskremer er Etude House Soon Jung 5 Cica Balm, som inneholder blant annet panthenol og squalane.

Til slutt bør fuktigheten låses inn med en olje for å hindre at den siver tilbake ut i luften. Den nye Strength HydraBarrier Nourishing Face Oil fra Ole Henriksen er en fantastisk olje som jobber for å styrke hudbarrieren.Husk å tenke langsiktig

For å sikre at hudbarrieren din forblir sterk også på lang sikt, bør du være ekstra nøye med å bruke fuktighetsgivende produkter og regelmessig pause bruken av eksfoliering og syrer når du merker symptomer på en svekket hudbarriere. Et tips er også å bruke forsiktige bevegelser og lunkent vann når du vasker ansiktet. Klapp forsiktig inn de fuktighetsgivende produktene. Husk også solkremen, ettersom soleksponering kan føre til langvarig skade på hudbarrieren.
Gave
642 kr Veil. pris 802 kr (-20%)
744 kr Veil. pris 765 kr
Great Deal
224 kr Veil. pris 300 kr (-25%)
286 kr

Produkter fra artikkel