Hudpleieterapeutens beste tips for vinteren
Let's be honest – the vinter is here. Derfor trenger vi alle tips og råd vi kan få på hvordan vi kan unngå tørr og gusten vinterhud. Vi spurte Hudpleieterapeuten vår, Fanny om hennes ultimate rutine for kaldere dager. Scroll ned og bli med når hun guider oss og forteller om de beste hudpleie-heltene.

Hva er viktig å tenke på når det blir kaldere ute?

Når luften blir tørrere og det blir kaldere, blir huden ofte ubalansert og kan bli mer følsom. Da må du booste huden med ekstra fuktighet og næring – fukte og styrke huden. Noe som er bra med høsten er at du kan gå all inn med litt mer aktive produkter og jobbe med det du vil side det ikke er så mye sol og derfor ikke trenger å være redd for solskader på samme måte.

Trenger man en helt ny rutine?

Hvis du allerede har en rutine du liker og bruker resten av året kan du ta utgangspunkt i den men tilføre mer fuktighet ved for eksempel å endre nattkremen til en fyldigere krem eller legget til et fuktserum. Du kan for eksempel også bytte ut din vanlige rens med en som er litt mildere som for eksempel et balm.Hvordan ser den ultimate vinterrutinen ut?

1.Rens: Som vanlig starter vi med å renes huden. Jeg elsker Transforming Melting Cleanser fra Instytutum som blir en olje som renser huden skikkelig i dybden uten å tørke ut. Huden produserer sitt eget fett og dette ønsker vi ikke å vaske vekk nå som det er kaldt ute. Derfor trenger et produkt som renser i dybden uten å vaske bort for mye.

2. Peeling: I trinn to jobber vi med å få bort tørrhet på huden overflate som du ofte får om vinteren og dette gjør vi ved hjelp av en peeling. Vi fjerner døde hudceller for å gjøre det lettere for huden å absorbere alle påfølgende produkter. Hvis du har sensitiv hud, er Daily Microfoliant fra Dermalogica både mildt og effektivt. Denne peelingen kan brukes hver dag, men det holder vanligvis med to til tre ganger i uken. Har du en hud som tåler litt er Instytutums Triple Action Resurfacing Peel som er både en kjemisk og mekanisk peeling.3.Fukt og glød: Etter peeling ønsker vi å fukte huden. Et perfekt produkt for dette er Dermalogicas Ultra Calming Serum som inneholder mye fuktighet – fungerer på alle hudtyper! Dette superserumet inneholder mye hyaluronsyre og avokadoolje og kan brukes både morgen og kveld.

Jeg synes også at man bør ha et vitamin C-serum for å styrke huden. Vitamin C hjelper også med pigmentering og jobber med å gi en jevn hudtone. Et favorittserum som er perfekt til nettopp dette er Dr. Barbra Sturms The Good C. Dette er perfekt å bruke på dagtid og inneholder i tillegg nærende oljer og hyaluronsyre. En annen favoritt er Instytutums deilige vitamin C-krem C-Illuminating 3D Moisturizer, som du bruker om morgenen som en dagkrem.PLUS! Hvis du vil unne deg litt ekstra luksus (som du absolutt fortjener), synes jeg du bør legge til Dr. Barbra Sturms magiske Glow Drops som gi huden en helt utrolig glød og jobber på hudteksturen.
5. Retinol: Retinol er perfekt å jobbe med om vinteren når det er lite sollys. Instytutums Powerful RetinOil er en favoritt som inneholder både næring og retinol med 15 vegetabilske oljer og vitamin A. Siden den er veldig næringsrikt vil jeg si at den passer best for normal og tørr hud – har du en mer sensitiv hud eller fet hud har vi et serum som ofte passer bedre A-Superpacked X-strength Retinol Serum. Retinol fungerer veldig bra på urenheter, men fremfor jobber det med å jevne ut hudtonen samt cellefornyelsen og kollagenproduksjonen.6. Dagkrem og nattkrem: Her må man jobbe med en supergod krem som gir mye fuktighet! En av mine favoritter er Instytutums HydraFusion 4D Hydrating Water Burst Cream som passer alle hudtyper og gir en kjempefin glød. Siden dette er en lett krem, anbefaler jeg å legge til Dermalogicas Sound Sleep Cocoon over på kvelden. Dette er en gelkrem med mye fuktighet som også inneholder beroligende silketreekstrakter. Ønsker du å jobbe mer anti age, har Dermalogica Super Rich Repair som passer til en tørrere hudtype.

7. Solbeskyttelse: Når man bruker retinol og syrer er det ekstra viktig å bruke solbeskyttelse. En ypperlig kandidat for dette er Dr. Barbara Sturms Sun Drops som raskt synker ned i huden og er enkel å påføre. Den gir også et godt grunnlag for sminken og ruller ikke!8. Fuktmaske: Det er også viktig å bruke en fuktmaske noen ganger i uken i løpet av uken. Jeg synes Dr. Barbara Sturms Face Mask er super, den gir fukt og virker beroligende. En annet godt alternativ er Dermalogicas Multivitamin Power Recovery Masque er en skikkelig vitaminboost med mye næring som også jobber anti-aging.Hva er viktig å tenke på når det kommer til hudtype og tips for tørr hud, er det forskjell?

Du kan aldri få for mye fuktighet, uansett hudtype trenger du fukt. Mange som har fet er redde for fuktighet, men fukt passer alle - men vær litt forsiktig med produkter som inneholder mye næring. Det er imidlertid vanskelig å gi generelle råd som passer alle siden hud er individuell – kontakt oss gjerne for personlig rådgivning eller sjekk ut vår hudguide. Men kort fortalt skal alle ha en god rens, peeling og fukt, fukt og enda mer fukt.
556 kr Veil. pris 668 kr (-17%)
2
Dr. Barbara Sturm
1 459 kr Veil. pris 1 470 kr
1
783 kr Veil. pris 948 kr (-17%)
5
1 299 kr
Dr. Barbara Sturm
1 414 kr
Dr. Barbara Sturm
1 115 kr Veil. pris 1 120 kr
479 kr Veil. pris 625 kr (-23%)
5
Dr. Barbara Sturm
1 459 kr Veil. pris 1 470 kr
1

Produkter fra artikkel